8 نکته کلیدی GMP
در این مقاله قصد داریم 8 نکته کلیدی GMP را بیان کنیم که در هر قسمت یه نکته را عنوان و درباره آن توضیح خواهیم داد .
پیشنهاد میکنیم سازمان ها برای استقرار این سیستم و مشاوره GMP از شرکت های مشاور ایزو کمک بگیرند که در این زمینه تخصص دارند .
قسمت اول ایمنی آّب:
1-ایمنی آّب:
ایمنی آب نوشیدنی برای شستشوی سطوح و تجهیزات و انجام عملیات بر روی غذاها اهمیتی حیاتی دارد .آب بسیار مهم است زیرا در گستره ی وسیعی از عملیات فرآیند مواد غذایی بکار گرفته می شود . توجه به ایمنی برای عملیات تولید هر ماده غذایی در مرحله اول متوجه آب خواهد بود.
-پایش منابع آب:
برای اطمینان از ایمن بودن منابع آب را باید با فواصل زمانی مناسب بازرسی نمود.
-پایش مجاری آّب رو:
این بازبینی برای بررسی ارتباط متقابل بین لوله های آب نوشیدنی و آب غیر نوشیدنی یا لوله های فاضلاب باید انجام گیرد.
-پایش یخ:
ایمنی و سلامت یخ به آب مورد استفاده برای تهیه آن و همچنین شرایط انبار داری و جا به جایی آن بستگی دارد که میبایست مورد بازبینی قرار گیرد .
-اصلاحات:
هنگامی که پایش ها وجود مشکلی ر ا نمایان می کنند که مربوط به منبع اب است باید اقدامات اصلاحی بر روی ان قسمت انجام گرفته و عملیات بهداشتی روزانه ای به آن اختصاص داده و تمام این اقدامات ثبت شوند.
-ثبت اقدامات انجام شده :
ثبت اقدامات انجام شده و مشاهدات برای مستند سازی ضروری است تا انطباق بین شرایط بهداشتی و عملیات انجام شده مورد تایید قرار گیرد .
مشاوره ایزو 9001 در کنار مشاوه سایر سیستم های مدیریتی تکمیل کننده و اثر بخش تر خواهد بود .
شماره های تماس:02177959675 02177942240
@Aryangostarc
در مسیر موفقیت با ما همراه شوید