لوگو

8 نکته کلیدی GMP

ادامه مقاله 8 نکته کلیدی GMP

قسمت دوم :

2-شرایط و نحوه ی تمیز کردن سطوح در تماس با مواد غذایی

سطوح در تماس با مواد غذایی مثل ظروف و میزها باید تمیز و بهداشتی باشند این سطوح باید از مواد مناسبی ساخته شده و واجد شرایط لازم برای تسهیل نظافت باشند .

سطوح در تماس مستقیم یا غیر مستقیم با مواد غذایی در طول عملیات متداول شامل : وسایل،چاقو ها، میز ها، تخته های برش ، نوار های نقاله ، یخ سازها، ظروف نگهداری یخ ، دست ها ، دستکش ها و پیش بند ها هستند . نقاط بالا سری همچون سقف ، لوله های سرد یا واحد های کندانسور باید دارای ممانعت کننده از چکه کردن به داخل مواد غذایی باشند .

توضیحات ارائه شده در این مقاله کلی بوده و خیلی وارد جزییات نمیشود در ارتباط با ایمنی مواد غذایی سازمان میتوانند از الزامات ایزو  22000 نیز استفاده کنند و در راستای مشاوره ایزو 22000 نیز قدم بردارند .

الزامات عمومی برای سطوح در تماس با مواد غذایی

باید از تمیز بودن و عدم وجود لبه ی تیز ، شکاف ، حفره یا سطوح زبر در تجهیزات در تماس با مواد غذایی اطمینان حاصل شود . مواد طبیعی همچون آب و خاک پس از تماس با وسایل به آنها جذب و بدون انجام نظافت قابل استفاده مجد نخواهد بود . سطوح ایمن باید غیر سمی و غیر قابل جذب ضد خوردگی بوده و در برابر مواد تمیز کننده و بهداشتی شیمیایی واکنش نداشته باشند . هنگامی که سطوح طراحی و یا ساخته می شوند . باید اطمینان پیدا نمود که می توان آنها را به اندازه لازم تمیز و بهداشتی کرد و همچنین باید اطمینان پیدا کرد که همه سطوح صاف بدون درز یا شکاف گوشه و لبه باشند .

جهت مشاوره ایزو 13485 استاندارد ایمنی برای تولید کنندگان در صنعت تجهیزات پزشکی با مشاوران ایزو تماس حاصل فرمایید

شماره های تماس:02177959675    02177942240

@Aryangostarc

در مسیر موفقیت با ما همراه شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *