لوگو

پیشگیری های مربوط به ایمنی مواد غذایی

پیشگیری های مربوط به ایمنی مواد غذایی را در متن های زیر می توانید مطالعه بفرمایید:

 

 

باید توجه داشت که برنامه های پیش نیاز خارج از سیستم HACCP قرار دارند اما هنوز هم در داخل این سیستم هستند،پس بازرسان نمی توانند همان ضوابطی را که در الزامات قانونی HACCP وارسی کرده اند مورد استفاده دهند،برنامه ی بازرسی کارکنان باید بر اساس برنامه های پیش نیاز و تعیین شده بوده و در ادامه اگر لازم باشد در مورد تجزیه و تحلیل خطر تصمیم گیری شود،چه تفاوتی بین یک نقطه ی کنترل بحرانی مستقر شده در سیستم HACCP و برنامه های پیش نیاز وجود دارد؟

نقطه ی کنترل بحرانی

یک نقطه ی کنترل بحرانی برای کنترل خطرهای قابل انتظار مربوط به ایمنی مواد غذایی طراحی و تعیین می شود،اما برنامه های پیش نیاز باید از خطرهای مربوط به ایمنی مواد غذایی پیشگیری نمایند.

سیستم HACCP

برنامه های پیش نیاز مجموعه اقداماتی هستند که برای اجرای سیستم HACCP انجام می شوند تا به این ترتیب از استقرار سیستم ایمنی مواد غذایی پشتیبانی بعمل آید،این برنامه ها از خطرهایی که بطور جدی ایمنی مواد غذایی را تهدید می کنند پیشگیری می نمایند،بعنوان مثال اگر در جریان برنامه های پیش نیاز محصولات گوشتی نواقصی در مورد E.coli 0157:H7 وجود داشته باشد این موضوع در ایمنی مواد غذایی اثر بسیار بدی خواهد داشت.

مثال های برنامه های پیش نیاز

بعضی از مثال های مربوط به برنامه های پیش نیاز به شرح زیر هستند  اما باید توجه داشت که این برنامه ها در تمام واحد ها یا موسسات یکسان نخواهند بود:

-برنامه کنترل آفات

-عملیات تولید خوب

-کنترل مواد خام:کنترل مواد دریافتی،میکروار گانیسم های شاخص و …

-کنترل محصول:کنترل مواد خارجی،مواد حساسیت زا،مواد شیمیایی و …

-برنامه های مراعات اصول بهداشت و تعمیر و نگهداری

 

جهت  مشاوره ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند،لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.

02177942240-77959675

مشاوره EFQM با آریان گستر

در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.

شرکت آریان گستر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *