8 نکته کلیدی GMP قسمت چهارم

ادامه مقاله 8 نکته کلیدی GMP قسمت چهار:

5-جلوگیری از ناخالصی ها 

در محل تولید ،فرآورده های غذایی باید روش هایی استقرار یابند که از عدم آلودگی محصولات به مواد خطرناک و زیان آور اطمینان حاصل شود،افزون بر این همواره باید بازرسی های لازم انجام گیرند.بعنوان مثال این آلوذگی ها شامل روان کننده های صنعتی،با

قیمانده مواد پاک کننده،بخارات تغلیظ یافته و ریزش مایعات میباشند.ممکن است مواد پاک کننده از تایید و گواهی لازم برای استفاده در سطوح در تماس با مواد غذایی برخوردار باشند،اما باید با غلظت مناسبی از آن ها استفاده شود و این سطوح بایستی از مسیر های تخلیه ی مناسبی برای خارج شدن بقایای آب و مایعات نیز برخوردار باشند.ممکن است ترشحات مواد پاک کننده شیمیایی بر روی دست کارکنان و یا سطوح در تماس با مواد غذایی در هنگام عملیات اولیه یا در زمان شروع به کار یا تا 4 ساعت پس از خاتمه ی عملیات باقی بماند.نتایج بازرسی های و اصلاحات انجام شده باید به صورت روزانه ثبت شوند.مسئول این نظارت ها باید زمان و تاریخ فعالیت های انجام شده را در فرم های مقدماتی ثبت نماید.

جهت کسب اطلاع بیشتر به مشاوره ی مدیریت یکپارچه مراجعه نمایید.

6- برچسب گذاری،انبارداری و استفاده از ترکیپبات سمی 

باید اطمینان حاصل شود که برچسب گذاری،انبار داری و استفاده از ترکیبات سمی با رعایت اقدام لازم و حفظ ایمنی مواد غذاییانجام میگیرد.اجرای دستور العمل های وضعدشده و انجام بازرسی ها برای اطمینان از اینکه محصولات به مواد خطرناک و زیان آور آلوده نیستند،ضرورت دارد.استفاده نادرست از ترکیبات سمی(همچون تمیز کننده ها،مواد بهداشتی،سموم موش کش،حشره کش ها،دستگاه های تزریق روان کننده و تجهبزات روان کاری شده و بعضی از افزودنی های غذایی)ممکن است موجب تغییر ماهیت محصولات گردد.ترکیبات سمی باید به درستی برچسب گذاری و انبار شوند و به ترتیبی مورد استفاده قرار گیرند که از آلودگی مواد غذایی،سطوح در تماس با مواد غذایی،مواد بسته بندی و ترکیبات مختلف جلوگیری بعمل آید.

درستی برچسب گذاری انجام شده باید روزانه حداقل یکبار کنترل شود.

جهت اخذ ایزو 9001( مشاوره ایزو)با کارشناس شرکت آریان گستر تماس حاصل نمایید.

7-سلامت کارکنان

کنترل سلامت و بهداشت کارکنان مهمترین قسمت از برنامه های اصولی رعایت بهداشت به حساب می آید.کارکنان باید در هنگام شروع فعالیت های مقدماتی یا در زمان آغاز به کار نوبت کاری از نظر داشتن علائم بیماری،معاینه شده و زخم هایی که قابلیت ایجاد آلوذگی را دارند بازدید شوند.دلیل این امر احتمال تغییر وضعیت سلامت کارکنان در فاصله زمانی نوبت کار قبلی و بعدی است.اگر یکی از کارکنان دارای علایم بیماری بوده و یا بیمار و مبتلا به عفونتی باشد که احتمال آلودگی مواد غذایی را به دنبال داشته باشد مدیر و مسئول مربوطه بر حسب شرایط،مسئولیتی برای او در نظر گرفته،یا او را به بخش دیگری انتقال داده،یا او را به خانه میفرستند و ممکن است لازم باشدپانسمان وی را برای جلوگیری از هرگونه مشکلی عوض نمایند.

شماره های تماس:02177959675    02177942240

@Aryangostarc

در مسیر موفقیت با ما همراه شوی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *