کارایی و سن 

چرا داشتن بهترین کارایی ربطی به سن و سال ندارد؟!

زمانی را به یاد دارم که به دنبال کار می‌گشتم، شغل‌هایی را می‌دیدم که می‌توانستم به ‌خوبی آن‎ها را انجام دهم، با این‌حال من به دلیل نداشتن تجربه موردنیاز، هیچ شانسی برای گرفتن آن‌ ‌کا‌رها نداشتم. احتمالاً شما نیز با این مشکل مواجه شده‌‌اید.

به همین شکل، شما وقتی‌که هجده سالتان می‌شد به‌صورت قانونی می‌توانید رأی داده و رانندگی کنید؛ این بدان معنی است که به‌صورت قانونی شما 24 ساعت قبل از روز تولد هجده سالگیتان تجربه کافی را برای رانندگی و یا رأی دادن نداشتید. ما گاهی برابری سن و تجربه را قبول می‌کنیم.
اما من ترجیح می‌دهم با یک فرد هجده‌ ساله‌ای که هرروز رانندگی می‌کند سوار ماشین شوم تا با فرد چهل ساله‌ای که گهگاه رانندگی می‌کند.

به عقیده من همه ما این‌گونه هستیم، اما با این حال هنوز هم اغلب ما با این تفکر غلط که تجربه مهم‌تر از هر چیز دیگری است کور شده‌ایم. اگر به سال‌ها تجربه داشتن نیست، شاخصه‌های واقعی توانایی در چیست؟

تصور کنید شما یک کارفرما هستید و در مقابل شما دو کارمند آینده‌نگر قرار دارند. یکی نسبتاً جوان است، اما در همین زمان کوتاه از پس چالش‌های زیادی برآمده، او از خود عزم راسخ نشان می‌دهد و دانش و مهارت خوبی نیز دارد، اما با این حال مدت زیادی در این صنعت مشغول به کار نبوده است؛ و اما دیگری ده سالی بزرگ‌تر است و سال‌های زیادی را مشغول به کاری مشابه بوده است و تجربه بسیاری دارد اما فقط به همین محدود می‎‌شود.
به نظر من بیشتر ما کارمند جوان را انتخاب می‌کنیم. سن درنهایت مقدار زمانی است که یک شخص زندگی کرده و به معنای موفقیت‌ها و غلبه بر مشکلات آن شخص نیست.

بهترین بودن به معنای سالیانی که گذراندید نیست بلکه به معنای تعداد چالش‌هایی است که پشت سر گذاشته‌اید

یک کارفرمای خوب این نکته را می‌داند. یک کارفرمای خوب وقتی که به دنبال اعضای گروه جدیدی می‌گردد به اشتیاق، استعداد و انعطاف‌پذیری بیشتر از داشتن سال‌ها تجربه در یک کار بها می‌دهد و مطمئناً، تعداد سال‌هایی که زندگی کرده‌اند را در نظر نمی‌گیرد، زیرا سن تنها طول عمر یک انسان را نشان می‌دهد.

در لایف‌هک، زمانی که می‌خواهیم اعضای گروه جدیدی را استخدام کنیم، سال‌های فعالیت یک فرد در هر زمینه‌‎ای برای ما اهمیت ندارد بلکه ما از نامزدهای مربوط نسبت به تجربه آن‌ها در زمان گذشته سؤال می‌پرسیم. برای مثال از آن‌ها می‌پرسیم که چه دستاورد داشته‌اند و چگونه آن را به دست آورده‌اند؟ آن‌ها با چه موانعی روبرو شده و چگونه از سد آن موانع گذشتند؟
ما نامزدهایی را داشتیم که بیش از ده سال تجربه درزمینهٔ کاری داشتند، اما واقعاً نمی‌توانستند مسیر رشد خود را به ما بگویند.

شما با گذر سال ها رشد نمی کنید بلکه با چالش ها رشد می کنید
جهت مشاوره ایزو 13485 با کارشناسان آریان گستر تماس حاصل فرمایید .
به نظر من، ما باید رشد و تجربه را دوباره بازبینی کنیم. شما با پیروزی (شکست) در مقابل چالش‌هایتان رشد می‌کنید. به بزرگ‌ترین دستاوردهای خود فکر کنید، من تصور می‌کنم که بعد از به دست آوردن آن‌ها حس قوی‌تر بودن و مؤثرتر بودن بیشتری نسبت به یک سال کار در جایی کرده‌اید.

ما باید رشد را به عنوان چیزی که از توسعه مهارت، بهبود هوش و تنظیم ذهنیت به دست می‌آید بدانیم، اما اگر رشد کردن را به عنوان اتفاقی که بعد از مدتی زندگی کردن می‌افتند بدانیم این یک طرز فکر اشتباه است.

اگر شما یک اثبات واقعی از رشد خود می‌خواهید، صبر نکنید بلکه به دنبال چالش گشته و ریسک کنید. حتی اگر شکست نیز بخورید همچنان قدرت تلاش برای آن را داشته‌اید و قدرت تلاش دوباره را نیز دارید و این به خودی خود بیشتر از هر تجربه دیگری مهم است.

شرکت آریان گستر در زمینه مشاوره ایزو ازجمله مشاوره ایزو 9001 فعالیت می نماید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان آریان گستر تماس حاصل فرمایید.

شماره های تماس:02177959675    02177942240

 

@Aryangostarc

در مسیر موفقیت با ما همراه شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *