مشخصات لکه های مواد غذایی
لکه های مواد غذایی موجود بر روی سطوح عموما بعنوان موادی ناخواسته تلقی می شوند،این لکه ها ممکن است قابل رویت و یا غیر قابل مشاهده باشند،اولین منبع مهم در ایجاد لکه ها مربوط به جا به جایی مواد غذایی است،به هر حال باقی مانده ی مواد معدنی موجود در آب و همچنین باقی مانده ی ترکیبات تمیز کننده با مشارکت یکدیگر لایه ای را بر روی سطوح بوجود می آورند،ممکن است لایه ی زنده ای از میکروارگانیسم ها نیز در ایجاد آلودگی بر روی سطوح مشارکت نمایند.
ساختار گسترده
با توجه به اینکه لکه ها ساختار گسترده و متنوعی دارند،یک نوع پاک کننده قادر به از بین بردن تمام آن ها نخواهد بود،بسیاری از لایه های مرکب حاضر بر روی سطوح حاوی ترکیبی از اجزای مواد غذایی چرب،ذرات ریز و نمک آب های سخت هستند که در ترکیبات تمیزکننده غیرقابل حل می باشند،این لایه ها از نظر قابلیت انحلال،ویژگی های متغیر و مستقلی دارند که به عواملی همچون اثر حرارت،سن،خشکی،زمان و… مربوط می شود.
عملیات بهداشتی
لازم است که کارکنان درگیر با امور نظافت و عملیات بهداشتی ابتدا به ماهیت لکه های آلودگی پی برده و سپس پاک کننده و روش نظافت را انتخاب نمایند،طبق قانون کلی،پاک کننده های اسیدی حل کننده ی الودگی های قلیایی(مواد معدنی) و پاک کننده های قلیایی حل کننده ی آلودگی های اسیدی و بقایای مواد غذایی هستند.
پاک کننده های نامناسب
استفاده از پاک کننده های نامناسب می تواند موجب بوجود آمدن لکه هایی شود که از بین بردن آن ها بسیار مشکل تر از لکه های اولیه باشد(بعنوان مثال پاک کننده های اسیدی می توانند سبب رسوب پروتین ها شوند).
پاک کننده های پیچیده
بسیاری از فیلم ها و بیوفیلم ها به پاک کننده های پیچیده ای نیاز دارند که برای افزایش توان پاک کنندگی با عوامل اکساینده اصلاح شده اند(مانند پاک کننده ترکیب شده با کلر)،با استفاده آب پر فشار،بخار،هوا و یا ساییدن می توان آلودگی را بصورت مکانیکی برطرف نمود،مثال شیمیایی استفاده از تمیز کننده های قلیایی با اسید های چرب،فرم صابونی است.
جداکردن آلودگی ها
آلودگی و سطح مورد نظر باید بطور کامل مرطوب شود تا ترکیبات تمیز کننده به جداکردن آلودگی ها از روی سطوح کمک کنند،ترکیبات تمیز کننده با کاهش استحکام پیوند ها یا باند های بین آلودگی ها و سطوح،به سست شدن و جداشدن ان ها کمک می کنند،حرارت و عملیات مکانیکی نیز می تواند به کاهش قدرت این پیوند ها کمک کند،البته باید توجه داشت که حرارت،به سست کردن آلودگی هایی همچون پروتئین و چربی کمک نمی کند.
جهت مشاوره ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند،لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.
02177942240-77959675
مشاوره ایزو 9001 تخصص ماست.
در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.