لوگو

چالش بزرگ شرکت آمازون و درس هایی از آن برای کسب و کارمان:

 

 

 

در سال ۲۰۰۰ شرکت آمازون مانند بسیاری از شرکت‌های دیگر امتحان سختی را پس داد. امتحانی که در ان بسیاری از شرکت‌های اینترنتی ورشکسنت شده یا با شرکت‌های بزرگتر ادغام شدند.(بحران معروف حباب اینترنتی که بر اساس ان شرکت‌های کوچک اینترنتی که در زمان کوتاهی به غول‌های اینترنت تبدیل شده بودند مثل یک حباب ترکیدند. ظاهرا دلیل این امر مربوط به خبرهای زیادی بود مبنی بر مشکل ساز شدن کامپیوترها در سال ۲۰۰۰ که در پی آن مردم از اینترنت فاصله گرفتند.)

سهام آمازون

در این سال قیمت سهام آمازون افت شدیدی کرد و ۱۰۶ دلار در دسامبر ۱۹۹۹ به ۴۱ دلار در سپتامبر ۲۰۰۰ رسید. آمازون نیز به مرز ورشکستگی نزدیک شده بود اما جف که حاضر نبود از رویای کودکی خود دست بکشد بیکار ننشست و دست به یک سری اقدامات زد….

اما اقدامات وی چه بودند:

1 او ۱۳۰۰ نفر از کارمندان شرکت را کم کرد
2 کالاهایی که فروش کمی داشتند و سود آور هم نبودند را حذف کرد
3 شروع به بستن قراردادهایی برای خدمات بهتر به مشتریان و تسهیل حمل کالا کرد
4 مقتصد بودن و صرفه‌جویی هم یکی از دلیل بقای آمازون بود: برای مثال کارمند سابق آمازون -گرگ لیندن- که موتور توصیه‌ای محشر این سایت را نوشته است، به مطلب بسیار جالبی اشاره کرده است:

صرفه‌جویی

او گفته است که حتی در بعضی موارد برای صرفه‌جویی، به جای خرید میزهای تحریر گران‌قیمت، آنها درهای چوبی ارزان و ساده‌ای می‌خریدند و با متصل کردن ۴ عدد پایه به وسیله بست‌های فلزی، آنها را تبدیل به میز کار برنامه‌نویسان شرکت می‌کردند.

نتیجه این اقدامات چه بود:

در پی این اقدامات نه تنها آمازون و جف شکست نخوردند، بلکه در سال ۲۰۰۳ درآمد خالص آمازون به 73.2 میلیون دلار رسید،جف بزوس دیگر به رویای خود رسیده بود. تا جاییکه مجلهٔ فوربس اعلام کرد در سال ۲۰۰۸ درآمد جف به 8.7 میلیارد دلار رسیده و او در مکان ۳۵ ثروتمندترین مرد جهان ایستاده است. کودک یتیمی که به رویای آمازون دست پیدا کرد در سال ۲۰۱۰ نیز به ثروتی بیش از 12.3 میلیارد دلار رسیده‌ است.

 

جهت  مشاوره ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند،لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.

02177942240-77959675

مشاوره در امر مدیریت با آریان گستر

در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.

شرکت آریان گستر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *