مدیریت تولید
در اين متن اطلاعاتي در رابطه با مديريت توليد ارائه شده است:
سیستم تولید در راستای مکانیزاسیون فرآیندهای برنامهریزی و کنترل تولید محصولات طراحی شده است. این سیستم با ذخیرهی اطلاعات فرآیندهای مختلف تولید و عملکرد یکپارچه با سیستمهای انبار و تدارکات و فروش و سفارشات بستری مناسب برای محاسبه دقیق بهای تمام شدهی محصول و تحلیل عملکرد واحد تولید و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن فراهم میکند. این سیستم به زیرسیستمهای مهندسی محصول، برنامهریزی مواد و کالا، برنامهریزی عملیات، ظرفیتسنجی و کنترل تولید تقسیم میشود.
زیر سیستم برنامه ریزی:
این زیر سیستم به برنامهریزی و زمانبندی دقیق تولید محصولات بر اساس اطلاعات BOM و FPC و با استفاده از MRP و MRPII کمک میکند و همهی راهبردهای تولید از قبیل تولید برای انبار (MTS)، تولید برای سفارش (MTO)، مهندسی برای سفارش (ETO) و مونتاژ برای سفارش (ATO) را پوشش میدهد.
زیر سیستم کنترل تولید:
پس از برنامهریزی و زمانبندی دقیق محصولات دستور تولید برای تمامی ایستگاهها صادر میشود. دستاندرکاران تولید میتوانند پس از انجام کار، اطلاعات واقعی تولید از قبیل مقدار واقعی مصرف مواد، مقدار دقیق تولید محصولات و ضایعات، زمان واقعی صرف شده توسط هریک از نیروها را در این قسمت گزارش کنند. برنامه ریزی تولید در واقع زمان بندی و تعیین ترتیب اولویت های انجام کارها به صورت بهینه می باشد واضح است که برای یک واحد تولیدی حداقل نمودن هزینه و افزایش بهره وری اهمیت زیادی دارد بنابراین نوبت بندی در برنامه (در عدد، زمان و مکان) به منظور حداقل کردن هزینه و افزایش بهره وری ضرورت دارد.
هدف از برنامهریزی تولید
هدف از برنامهریزی تولید ، مدل سازی و ارایهٔ برنامهٔ تولیدی برای یک کارخانه بر اساس محدویتهای تقاضا، ظرفیت تولید، انبار، بودجه و … است. برنامه ریزی تولید بر روی دستگاههای تولید به صورت موازی و سری و سیستم های تولیدی Jobshop ، Flowshop نیز پرداخته می شود و در هر یک از موارد فوق تا حدی روشهای حل دقیق و هیوریستیک نیز مطرح میشوند.
پینگ بک تفاوت بازرسی و کنترل های پیشگیرانه چیست؟!
پینگ بک بررسی منافع اجتماعی کارکنان سازمان ها
پینگ بک مقاله(اقتصاد در خواب)/تحلیل و بررسی