آنالیز خطر و کنترل نقاط بحرانی:
HACCP از حروف اول واژه هاي عبارت Hazard Analysis Critical Control Point به معني تجزيه و تحليل خطر و نقاط كنترل بحراني » تشكيل شده است و در سالهاي اخير كاربرد فراواني يافته است .
مدت زيادي است كه HACCPدر صنايع غذايي مطرح شده است ولي در سالهاي اخير اين سيستم نه تنها در صنايع غذايي بلكه در صنايع بهداشتي ، آرايشي و ساير صنايع مرتبط نيز كاربرد روزافزون يافته است . اين توسعه بدين مفهوم ميباشد كه فنون HACCP نسبت به اوايل كار به مقدار قابل توجهي بهبود يافته و شركتها دريافتهاند كه استقرار آن ميتواند براي آنها مفيد واقع شود .
HACCP خود يك سيستم منطقي بر مبناي كنترل و به منظور جلوگيري از بروز مشكلات با استفاده از مديريت ايمني موادغذايي ميباشد . بطور خلاصه HACCPاز طريق بكارگيري چند مرحله ساده اجرا ميشود كه عبارتند از :
– محصول يا فرآيند خود را از ابتدا تا انتها مورد بازنگري قرار دهيد ؛
– نقاط احتمالي بروز خطر را مشخص كنيد ؛
– در نقاط مزبور كنترل مناسب را برقرار ساخته و اندازهگيري كنيد ؛
– تمام اطلاعات بدست آمده را ثبت و نگهداري كنيد ؛
– اطمينان حاصل كنيد كه كار اين سيستم بطور مؤثر ادامه خواهد يافت .
برای مشاور ایزو علی الخصوص ایزو 22000 و ایزو 9001 و مشاوره HACCP همین حالا با کارشناسان آریان گستر تماس حاصل فرمایید.
02177942240-77959675