تفاوت Feasibility Study و Business Plan در چیست؟

تفاوت Feasibility Study و Business Plan در چیست؟با ما در متن زیر همراه بمانید:

 

بعضی از کارآفرینان به درستی نمی دانند برای شروع یک کسب و کار و ارتباط برقرار کردن با شرکا، سرمایه گذاران، وام دهندگان، حامیان و خریداران بالقوه، ایده های خود، چکونه باید عمل کرده و برنامه ریزی کنند، آیا نیاز به طرح توجیهی دارند یا طرح کسب و کار؟ و اصلا این دو چه تفاوتی با هم دارند؟در واقع آیا طرح توجیهی همان طرح کسب و کار (طرح تجاری) است؟

به طور خلاصه

اگر بین چند ایده کسب و کار سردرگم مانده اید و یا حتی برای فقط یک ایده هم نمی دانید که به صلاح است شروع کنید یا خیر و اینکه می تواند برای شما، آن جذابیت لازم را داشته باشد یا نه، بهتر است و باید یک طرح توجیهی تهیه کنید. پس از آنکه متوجه شدید ایده تان، جذاب و سودده است، حال باید به سراغ تهیه طرح تجاری یا همان بی پی بروید.

1- طرح توجیهی یا FS

برای کشف و بررسی سودآوری و کاربردی شدن یک یا چند ایده کسب و کار تهیه می شود. به عبارت دیگر قبل از وارد شدن به موضوع، میخواهیم بدانیم آیا این ایده کسب و کار ارزش صرف زمان، هزینه و منابع ما یا سازمان ما را دارد یا نه؟
این در حالی است که طرح کسب و کار یا BP پس از آنکه مشخص شد ایده کسب و کار، توجیه فنی و اقتصادی دارد، تدوین می شود و برنامه دستیابی به سودهای پیش بینی شده در FS را مستند میکند.

2- در FS با دنیایی از اعداد و ارقام و محاسبات روبرو هستیم

در حالیکه در BP عمدتا با استراتژیها و برنامه های تاکتیکی مورد نیاز برای شروع، رشد و توسعه کسب و کار درگیر و مواجه می شویم.

3- زیست پذیر بودن

در FS با مقوله ای به نام زیست پذیر بودن ایده کسب و کار روبرو میشویم. در حالیکه BP به دنبال رشد و بقای آن ایده در قالب هویت زنده و خلق شده ای به نام کسب و کار می باشیم.

4-میزان سودآوری بالقوه

یک FS یا همان طرح توجیهی میزان سودآوری بالقوه ایده کسب و کار را کشف می کند در حالیکه BP به کارآفرین کمک میکند تا بودجه مورد نیاز برای شروع یا توسعه کسب و کار از سرمایه گذاران را دریافت نماید،حال به چند نکته اساسی توجه نمایید!

– اگر یک FS جامع و مناسب دارید، خیلی سریع و ساده تر از نوشتن BP از صفر، میتوانید آن را به یک طرح کسب و کار تبدیل نمایید!

– نوشتن FS قبل از BP الزامی نیست اما میتواند در صورت عدم توجیه یا امکان ناپذیر بودن ایده به دلایل فنی و اقتصادی، شما را از صرف زمان و هزینه های تدوین یک BP نجات دهد.

– در FS شما میتوانید چندین سناریو برای ایده کسب و کار خود را تحلیل کنید اما در BP باید روی یک سناریو اصلی تمرکز کنید و مقدمات اجرایی شدن آن را فراهم نمایید.

 

 

جهت  مشاور ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند،لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.

02177942240-77959675

مشاوره استراتژی با آریان گستر

در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.

شرکت آریان گستر
لوگو اریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *